Geile zwarte meisjes jonge kale kutjes

geile zwarte meisjes jonge kale kutjes

...

Maagd zoekt man gratis sex cageile zwarte meisjes jonge kale kutjes

...
Squirtende kut thuisontvangst groningen


Aangenaam voor je medemens is dat je jw broek normaal draagt. Ik draag mijn broek laag omdat ik vind dat het lekker zit. Bij mij hangt mijn broek ook superlaag, maar ik zorg ervoor dat je mijn lul of bilspeelt niet ziet door gewoon een lang shirt te dragen. Zo is de broek op de knieeën en zie je niet iets wat jij niet wilt zien.

En als je dan een korte shirt aandoet ofzo dan vráág je er gewoon om om bekeken te worden Ik draag mijn broek laag omdat ik het lekker vind zitten, maar vele doen het om hun onderbroek te showen. En trouwens, broek laag dragen enzo hoort wel een beetje bij een skaterlook, en die dragen ook allemaal wat langere shirts ofzo.

Dus als je dat niet doet en je broek wel extreem laag draagt is dat een beetje no-style en hebben anderen een hele goede reden om naar jouw te kijken.

Denken jullie nu dat het niet opvalt? Zo'n felgekleurde onderbroek waar je je bilspleet doorziet en waar je duidelijk een verdikking van je lul in ziet En dan zeggen jullie "kijk gewoon niet", da's toch gewoon onmogelijk? Als ik swinters naakt over straat ga, of in de zomer een dikke winterjas aandoe, kijken mensen me ook aan. Omdat het er extreem anders uitziet als wat anderen doet en je dus hard opvalt. Er zijn er misschien 5 waarbij hij wat lager hangt. Sinds wij geen zin hebben om jouw onderbroek te zien.

Je vráágt er gewoon om, als je het zo showt. Een druppeltje nagellak van 1cm² vergelijken met een heel kont van een vierkante meter Hij probeert duidelijk te maken dat je niet kunt verbieden wat iemand draagt. En dat vindt ik maar goed ook. Ik vind het best stoer.. Maar als het te laag hangt vind ik het wel echt lelijk, beetje is dus wel nice;.

Broek nooit laag gedragen, draag hem niet laag en niet van plan het te doen and I'm proud on it. Ik draag hem lekker onder m'n kont. D Zit echt goed. Zie je niets van. Weet je wat de perfecte oplossing is je laat gewoon alle jongens op school slips aantrekken dan trekken ze vanzelf hun broek wel omhoog. Bij mij op school geen gezeur de meeste jongens dienen het En zelf draag ik hem ook laag Me ouders zegen uit gein je moet je broek opheisen Ik draag me g star jeans ook zo ik zelf wil Ik draag hem zo 10 cm on me randje Meestal Björn borg shorts.

Als je broek draag moet je er geen slipje onder doen Maar een knappe boxershort zelf draag ik altijd een Björn borg of diesel shorts een beetje uitstraling Niet zo balleknijper. Nou nee ik draag me broek ook laag maar heb Er ook geen slip onder maar net als die jongen boven mij Knappe boxer heb zelf altijd g-star boxer onder De band is zichtbaar en als ik zit zo 7 cm Van me boxer.

Je moet je broek wel laag dragen en zeker geen slip Dat ziet er niet uit en zit niet zelf draag ik Me Björn borg shorts het zit beter meestal zit half op Me riem en je ziet zo 8 cm van me boxer.

Ja draag me jeans ook altijd vet laag Me ouders zegen er niks meer van Ik doe toch zo als ik het wil Me oma vindt het raar altijd dat ik me broek Zo heb zitten dat ze me boxershort zo ziet Me moeder zegt altijd dat is de mode van nu.

Wie mijn bericht leuk vind van mij ik ben het meest bekeken girl op school coooooool plaats reacties. Bij mij zie je dus altijd met rennen en fietsen een onderbroek wat als je je broek met een hand vast houd zakt de andere kant naar beneden Ook altijd met fietsen als ik niet lekker op mijn zadel zit en goed ga zitten dan zakt mijn broek steeds verder, ik kan mijn broek niet omhoog trekken dan val ik.

Wie mij een stoere meid vind die dit overal op straat ik durf het zelfs als het sneeuwt, regent en vriest ik rol zelfs graag in dikke sneeuw ook in mijn bikinie daar zakt mijn broekje ook altijd af je ziet altijd een stuk mijn ondergoed reageer dan Ook als je mij raar en dom vind met wat ik doe en als jij je zal schamen als je het zelfde zou doen. Waarom staat mijn reactie niet direct online?

Je reactie wordt eerst goedgekeurd door de beheerders. Op werkdagen duurt dat maximaal een uur. Klik hier voor de uitgebreide versie van de huisregels en je privacy. Ja overdrijven kan ook he,  tuurlijk hoeft die niet zo hoog als je navel, maar zo laag dat het lijkt of je een rug van een meter hebt? Dit is echt waar, zoek maar op. Maar je moet hem écht niet te laag doen want dat ziet er niet uit. En mooi is als je een bruine riem erdoorheen doet. Maar mijn vriend geilt echt op mensen met een lage broek.

Daarom hangt mijn broek ergens Ik vind het gwn wel mooi maar idd niet te laag en dat het alleen voor homo's is???? Sexyyy Ik vind het super sexyy als een jongen zijn broek een beetje laag heeft hangen, maar het moet wel normaal blijven. Je moet het gewoon een beetje laten zakken,dat je de band ziet als het een merk is geen zeeman ofsoo haha x van mij mag je ook wel en klein beetje onderbroek laten zien, maar niet veel!

En met een stoere pet erbij ben je echt hott x. Remsporen ik vindt het zo goor sommige jongens doen het ook en dan hbbn ze inkijk Een jongen in me klas heeft een witte onderbroek met remsporen en vandaag is het de 3e dag dat ie hem aanheeft! Xxx Super ranzig jongens duss kappen! Ik vindt dit ranzig een beetje mag wel, Maar niet dat je je kont kan zien als de broek zo onder de kont hangt, Dat is ranzig.

Ik draag Ik draag mijn broek ook altijd een beetje laag, niet extreem laag maar gewoon normaal. Het komt uit America waar vroeger mensen heel dik zijn en dan worden opgepakt en in de gevangenis zitten, komen ze eruit zijn ze veel gespierder en niet meer VET DIK.

Waardoor hun kleding afzakt omdat ze geen nieuwe kleren hebben kunnen kopen. Maar dat komt gewoon omdat ze gespiert zijn en anders hun kleding afzakt: D heb ik op internet gelezen   Voor de rest ik draag me kleding zoals ik wil, vind je het niet mooi?

Wat moet ik doen? Ik hoef je bil niet te zien, vaak zitten die boxers ook nog tussen die bilnaat Daar moet je toch van kotsen?!

Jemoeder  hij hoeft niet hoog opgetrokken tot je navel ofzo, maar we hoeven ook heel je bil niet te zien.. BOSS Broek lage drage is voor beeste: Laag Ik doe het wel, maar heb laatst besloten om hem toch wat hoger te gaan dragen.

Jongenn Ik draag mijn broek meestal onder me kont want dat zit lekkerder ik snap niet waarom mensen moeite hebben om een ondergoed te zien alleen als je poepvlek ziet is wel ranzig ja Voor de rest vinden meisjes het wel mooi als de kont maar niet zichtbaar is. Mij boeit het niet wat ze vinden want het is SWAG.

Jongenn  Ego ego ego Raar Als een meisje het erg vind dat een jongen z'n broek laag heeft kan ik begrijpen maar dat een jongen er niet tegen kan begrijp ik niet voordat je gaat omkleden bv voor gym zie je tog elkaars ondergoed dat boeit tog niet? Broek hoort gewoon laag bij een jongen tot knieen is wel weer te overdreven maar onder je kont kan gewoon of ietsje lager kan ook alleen waar ik niet tegen kan is die uitstekende lullen ben geen homo dat ik dat wil zien.

Ik zie het gewoon zo vrouwen hebben inkijk en jongens lage broeken. Raar  De jongens die lage broeken verschrikkelijk vinden zijn meestal iets volwassenere jongens. Raar  Jij zit nog zwaar in de puberteit zo te zien. En er is een verschil met dat en gewoon de hele dag je onderbroek showen. Shame on you Ooit al iemand met niveau gezien, die z'n broek laag draagt? Dacht het ook niet En welke dame valt nu ook niet voor mannen in uniform?

Die broeken hangen toch ook niet op je knieën? Ik schaam me dat ik ook onder de noemer van 'jeugd van tegenwoordig' sta Shame on you  Precies, helemaal mee eens! Sommige vinden het leuk, sommige niet. Als je maar aardig bent en doet tegen meisjes, draag wat je leuk vind!

Dat slaat nergens op, je kan het ook gewoon mooi vinden hoor! De titel zegt genoeg ;. Stoer-willen-zijn zul je bedoelen. Dit topic heeft niet veel nut meer volgens mij We weten nu in ieder geval dat er veel verschillende meningen zijn ;-.

Tot hun knieëen Haha, ik ben er zo 1 die dat zo laag doet. Sommige jongens zijn echt respectloos Hey exibitionistje en andere domme jongen, Volgens mij zie jij meiden als iets wat geen gevoel heeft, nou dat hebben ze wel.

Ik vind jullie echt respectloos maar meiden toe en maakt heel erg misbruik. Sommige vinden jou billen misschien leuk, maar ik geloof dat een echt vrouw dus geen slet dat niet vind, als je als meisje of jongen het met me eens bent reageer hier dan op om te laten zien hoe volwassen mensen denken ookal ben ik te jong om volwassen te zijn. Als ik naar mijn reactie kijk heb ik spijt dat ik het zo opgeschreven heb. Je valt op jongens. Daar heb ik geen problemen mee dat je dat weet.

Maar ik vind wel dat jij jou reactie ook niet zo op had moeten schrijven typen je staat er voor open dat je op jongens valt, dat vind ik juist goed. Maar niet iedereen vind het aantrekkelijk op jouw blote billen te zien. En neem terug dat ik een kleuter ben. Maar krijg niet de indruk dat ik mezelf helemaal geweldig vind hoor, want ik heb een hekel aan mensen die dat duidelijk Laten merken. So, lang verhaal maar wel even alles verteld.. Ps kleuter is geen scheldwoord..

Verder ben ik het wel met je eens. Hoi, daar ben ik weer! Hij houd rekening met andere. Kijk, niemand kan jou van gedachte veranderen, maar jij moet ook open staan voor de mening van andere. Niet perse over jou, maar als hij dit zo vind! En hij voelt zich hier prettig bij! Waarom zou jij hem dan van gedachte veranderen?

Gewoon even een vraagje hoor.. Maar ik geloof dat wij het nogal oneens zijn over van alles.. Misschien is lage broek meer voor Nederlanders? Nicee Ik vind het wel mooi om je broek saggy te,dragen.

Hhhhhh Is vind het lekker in bed maar verder niet. Joah Ik vind het best stoer.. Broek laag kan gewoon Ik vind het wel leuk om me broek laag te dragen je krijgt er veel aandacht mee en het zit ook lekker ik zie het gewoon als dat het bij de mode van nu hoort gewoon als een gewoonte bij een kleding stijl zelf draag ik hem onder me kont.. Maar het irritante is dat mensen komen met dat het uit devgevangenis komt enz volgens mij zijn de meeste mensen die het nu doen, doen het echt niet om die reden maar wat ik wel snap wat irritant is, als jongens hun broek onder hun billen dragen met een nicki minaj bil XD.

Mijn mening Iedereen heeft z'n eigen stijl daar moet je mee leven Ik draag m'n broek ook best wel laag omdat ik het gwn lekker vind zitten. Maar er zijn zoveel mensen die hun broek zo dragen dat "er niet naar kijken" best wel onmogelijk is. Heel veel mensen zeggen dat ze het lekker vinden zitten wat ik dus ook vind hoor maar wees eerlijk dat iedereen het ook doet omdat: Wat ik ook raar vind is dat ik gwn van sommige meisjes weet dat ze heel laag ook mooi vinden maar dat ik dat hier nog niemand heb zien zeggen.

Of zijn die er buiten mijn school niet? Trouwens het hoort natuurlijk ook een beetje bij de leeftijd, oké er zijn mensen die er nooit mee stoppen maar volgens mij hoeden veel mensen er later ook mee op.

Ik vind het nu lekker zitten en er ook wel mooi uitzien als je maar elke dag een schone onderbroek aan doet maar ik denk dat ik er niet altijd zo bij loop. Blabla  Broek nooit laag gedragen, draag hem niet laag en niet van plan het te doen and I'm proud on it. P heeft hij veel reacties en commentaar op gekregen en nu kun je nog geen milimeter zien van zijn boxer. Laag Ik draag me broeken wel laag het hoor er bij als ik zit zie je me onderbroek wel ik vindt het ook wel lekker zitten p s je moet wel een merk boxer dragen ik doe het met Björn borg of Jack Jones of diesel.

Te mooi boy Jongens bij mij uit de klas die de broek op half 7 hebben hangen. Trekken ik en mijn vriendinnen om laag en nu hebben ze gewoon een randje met het merk. Ik vind het echt helemaal niet erg, beter als een hoge broek dat is echt verschrikkelijk.

Dus gwn laag houden die broek jongens ;. Dom Hoog opgetrokken broeken vinden meisjes vaak veel stoerder hoor ,en met het shirt in de broek. Dat doe ik altijd. De oplossing Weet je wat de perfecte oplossing is je laat gewoon alle jongens op school slips aantrekken dan trekken ze vanzelf hun broek wel omhoog.

Laag Ik draag me broek altijd al laag de meiden in me klas Vinden het wel mooi staan ja als ik zit ja zie me Björn borg boxer Me ouders vinden het niet erg vinden het bij mij wel staan Op school vonden ze het eerst niet staan mog ook niet maar omdat iedereen het doet Mag het nou. Oja denkt er een met een oplossing te komen, jij denkt dat iedere jongen een slip wilt dragen die dingen die zitten niet eens lekker.

Gewoon laag Ik draag me broek altijd laag ook op school Ik draag er altijd Björn borg boxer En due vraag of je slip draagt ,ik in ieder geval niet Het zit volgens mij niet en staat ook niet. Laag Heb hem zelf ook laag.

Zit lekker alleen lastig met fietsen maar dat heb ik er voor over. En ik zit de hele dag op mn riem. Omlaag gehesen Loop ik vandaag naar de keuken, staat daar mijn broertje me op te wachten en trekt hij mn broek omlaag. Net nu er bezoek is. Maar goed, blijff hem lekker laag dragen. Dit is me trouwens al vaker overkomen dat iemand mijn broek omlaag trekt. Laag Ik draag hem ook laag als ik zit zit ik ook op me riem Me ouders vonden in begin een raar gezicht Maar weten het is mode dus Me meisje vindt het bij mij goed staan.

Ik ben homo Ik ben ook een homo mijn vriendje geilt egt dat je van de voor kan de piemel kan zien als wij in de auto zitten kan die er lekker aan zitten dus lekker je broek laag dragen. Laag met bretels Hallo, ik heb mijn broek ook altijd laag als ik zit zit ik op mijn riem.

RAar Echt super raar dat leraren gaan bemoeien met je kleding. Heb ik ook altijd ik ben zelfs een keer geschorst omdat mijn broek altijd laag hangt. De oplossing Je wil niet weten hoe goed slips zitten heb je er wel eens een aan gehad? Ook laag Bij mij op school geen gezeur de meeste jongens dienen het En zelf draag ik hem ook laag Me ouders zegen uit gein je moet je broek opheisen Ik draag me g star jeans ook zo ik zelf wil Ik draag hem zo 10 cm on me randje Meestal Björn borg shorts.

Re meisje 15 Als je broek draag moet je er geen slipje onder doen Maar een knappe boxershort zelf draag ik altijd een Björn borg of diesel shorts een beetje uitstraling Niet zo balleknijper. Zeker geen slip Nou nee ik draag me broek ook laag maar heb Er ook geen slip onder maar net als die jongen boven mij Knappe boxer heb zelf altijd g-star boxer onder De band is zichtbaar en als ik zit zo 7 cm Van me boxer.

Ik weet dat jongens soms koppig kunnen zijn maar ik heb mijn broer van 17 ook rond weten te laten lopen in een slip. Lelijk Slips zijn lelijk vind ik. Gewoon boxers en je broek laag! S opzich is het wel leuk maar dan ook egt eleen het rantje van je onderbroek Je moet juist je broek heel laag doen. Zit lekker en ziet er goed uit. Laag Je moet je broek wel laag dragen en zeker geen slip Dat ziet er niet uit en zit niet zelf draag ik Me Björn borg shorts het zit beter meestal zit half op Me riem en je ziet zo 8 cm van me boxer.

Heel laag Ik doe mijn jack and jones broeken altijd heel laag. Met leuke boxer en brede riem. Vaak trekken meiden mijn broek naar beneden, vinden ze leuk. Gebeurt dat bij jullie ook.?

Doen ze dat alleen bij mij op school of ook ergens anders? Re jongen 16 Ja je moet ook geen slip onder dragen Ja ik draag me broek ook vet laag Maar ze zien mijn boxer wel heb altijd me g-star boxers Aan ze zitten er niet aan Me meisje vindt het bij mij goed staan. Altijd laag Mijn broek wordt heel vaak op school naar beneden getrokken. Ik heb altijd jack and jones of g star aan. Vinden meiden mooi en ikzelf ook. Welk merk hebben jullie aan. Vet laag Ja draag me jeans ook altijd vet laag Me ouders zegen er niks meer van Ik doe toch zo als ik het wil Me oma vindt het raar altijd dat ik me broek Zo heb zitten dat ze me boxershort zo ziet Me moeder zegt altijd dat is de mode van nu.

Boze ouders Mijn ouders vinden het niet oke, ik moet altijd mijn broek omhoog doen maar doe ik niet. Fijn Broek laag zit fijn. Ik heb hm altijd onder mijn kont. Welk merk spijkerbroek dragen jullie? Hoe laag doe je je broek. Lage broek ranzig vies en gay Ik zie nog steeds vaak jongens lopen strompelen die hun broek zo laag hangen dat ze bijna niet kunnen lopen.

Naast dat het er echt niet uit ziet, is het een trend uit Amerikaanse gevangenissen. Mannen hangen hun broek laat omdat ze door een andere man geneukt willen worden. Ik snap echt niet waarom zoveel jongens datzelfde doen. Een brede riem is wel sexy, maar echt niet als die in zo'n superlage broek hangt waar je bijna onder het kruis door kan kijken.

En shirt achter je riem ziet er ook niet uit. Ik wist dat al van dat verhaal. Maar het gaat mij niet om het neuken. Niet te laag Nou draag me jeans niet te laag zo 5 cm onder Me boxershort. Ik zie ook jongens die zo wat In hun boxer lopen, nee dat zit niet lekker en loopt Ook niet lekker. Vet laag Ik heb me broek vet laag zitten, ik draag me briek net iets boven Me kont. Als ik zit op school zie drie kwart Van me boxershort.

Hangt van de leeftijd af Ik vind dat het ook van de leeftijd af hangt bij jongens van staat het wel stoer als de rand van de boxershort zichtbaar is de broek moet ook niet te laag hangen als je de hele kont en boxershort ziet vind ik het niet meer mooi. Mee eens Ben het eens met de reactie hierboven. Draag me broek nu al zeker een jaar of 4 laag, maar ga er maar is mee stoppen denk ik. Ik draag altijd m'n broek een beetje laag, zodat je altijd m'n riem kan zien. Ik draag altijd brede witte en bruine riemen.

Ik vind dat er super stoer en geil uitzien! Ik hou van jongens die hun broek een beetje laag hebben zitten, maar niet te laag. Een brede riem om is best sexy en dan ook een must. Dat heeft mijn vriendje ook. Die heeft ook een riem met studs. Die laatste twee hierboven hebben volgens mij een beetje een riemenfetisj ofzo Ik zou nooit een t-shirt ofzo achter m'n riem proppen, ziet er niet uit, of het nou geil is of niet.

Mij lijkt het pas geil als iemand anders ermee speelt a. Ik stop alleen nooit mijn shirt achter de gesp van mijn riem, je kan hem sowieso wel zien. Bi bijna elke jongen in m'n klas kan je tegenwoordig z'n riem zien doordat z'n broek laag hangt. Dat is de mode toch? En brede riemen zijn erg populair. Ik vind het wel stoer bij een jongen. Ik snap wel dat meiden dat stoer vinden ofzo..

En 5 cm vind ik niet echt heel breed eigenlijk, voor een riem, vrij normaal denk ik. Een jongen hoort gewoon altijd een riem om te hebben. En ik vind het zelf altijd wel stoer als je die riem dan ook kan zien. Dat kan bijvoorbeeld door je broek laag te dragen, of je shirt, of trui net voor je riemgesp er in te stoppen. Een riem van 5 cm is mooi breed.

Bij mijn vriendje gaan bredere riemen niet door de lussen van z'n jeans. Waarom vind je dat een jongen altijd een riem om moet hebben? Ik heb trouwens nog nooit een riem voor mannen gezien breder dan 5 cm Dus het is ook niet nodig. Ikzelf heb wel bredere riemlussen meestal, maar dat is dus eigenlijk niet nodig. Ik ben het wel eens met meisje Een riem bij jongens staat stoer en hoort gewoon bij een jongen. Dat vinden de meisjes die ik heb gehad ook.

Ja, ik vind dat zelf ook wel. Ik vraag me alleen af waarom meiden dat vinden zegmaar Wat is er nou zo stoer aan dat stuk leer van 5 cm breed in een jeans. Waarom ziet dat er sexy uit zegmaar Het is vies als je schaamhaar ziet. Als je je broek laag hebt.

Hijs hem dan op. Bij mij zie je alleen mn hele jack and jones boxer. Draag ook altijd jack and jones jeans. Welk merk broek dragen jullie? Wel oké Ik vind het niet erg als je dat een beetje doet, want het staat ook wel stoer. MAr als je hem dan lager dan 5cm doet vind ik het eem beetje overdreven. Das heel normaal vind ik. Wat is stoer dan volgens jullie? Wanneer is iets stoer? Wat maakt iemand stoer??? Sommige jongens vinden zichzelf stoer als ze iemand in elkaar slaan en hier staat dat een rand van je boxer stoer is Ik vind hwt wel sexy!

Als je er dan toeminste wel een leuke onderbroek of boxer onderraan hebt. Niet super laag maar denk 5 centimeter ofzo. Mijn vriendje heeft van die lage jeans en draagt vaak korte shirts. Je kan daardoor een deel van z'n boxer zien en natuurlijk altijd z'n riem. Ik vind dat echt supersexy en stoer!

Ik wordt er altijd opgewonden van en het is daardoor altijd erg goed bij onze sex: Sommige staat het wel en andere niet. Maar ik zelf vind het heel erg geil als ik dan de boxer zie en als ze bukken de billen erg opwindend. Een klein randje is leuk, maar té laag, nee En verder, een beetje stoer is wel leuk toch?!: Heeiii Ik zelf vind het super sexy?

Ik laat gewooon altijd mijn hele onderbroek zien. De beste combi bij een jongen vind ik een beetje lage broek, maar niet te, en dan een kort strak shirt. Om z'n broek moet natuurlijk een riem, t liefst zo'n brede. Volgens mij zijn er voor vrouwen juist bredere riemen.

Bij mannen worden ze niet breder dan 5 cm Omdat een brede riem stoer staat, dan valt hij goed op als ie om je broek zit. Dat is ook vaak even breed als damesriemen. Mijn vriendje en ik hebben ook riemen die we uitwisselen en allebei om doen.

Ik kan me goed vinden in wat meisje van 16 zegt. Ik probeer altijd een contrasterende kleur riem om te doen, zodat m'n riem goed opvalt. Dus bijvoorbeeld bij een donkere jeans een witte riem, en bij een lichte kleur broek een bruine. Gewoon die broek laag doen met je riem en boxer er bovenuit. En idd wel een brede riem. Heb altijd mn riem en broek van jack and jones. Zit goed en ziet stoer uit. Ik heb het gevoel dat mensen hier "stoer" zeggen wanneer ze "geil" bedoelen Ik zie niet in hoe een brede riem en een zichtbare boxer "stoer" zijn namelijk.

Ik houzelf niet zo van hele lage broeken wel een beetje. Wel draag ik vaak korte shirts en draag altijd een brede riem die je zo vaak ziet. Ik vind dat best stoer en ook wel een beetje geil: Ik vind dat ze het gewoon zo mogen dragen want niemand bepaald hoe jij je broek draagt toch? Weet er wel iemand de echte betekenis daarvan??? In de gevangenis betekent dat wanneer je je broek laag hangt dat je o. Inderdaat dat is de echte betekenis dat is ook naar holibi gelijd Velen weten dat niet dat betekend dat je holibi ben.

Dat je homo , lisbis , of bi ben Mvg. Bij jongens moet de broek normaal, bij meiden de broek laag want sommige meiden hebben een goddelijke kont. Hoi Ik draag mijn broek ook laag half op me reet soms net wat lager ik dacht vroeger ook altijd waarom doen jongens dit? Maar een vriend van mij zei 2 jaar geleden dat ik het eens moest proberen. Het, zit gewoon fijn.

En idd het is gewoon de mode van nu. Helemaal mee eens, broek zo laag mogelijk, super chill en stoer! Wrm vind je t stom? Is toch normaal als jongen dat doet, doe ik ook.

Wat is er stom aan? En meisje 13 heeft gelijk, als je graag langs achter genomen wordt door een andere jongen is dat natuurlijk je goed recht. Dat helemaal niet iedereen! Dan heeft ze ook weer op een dag zin in ontspannende seks: In een volgende episode geeft Joni aan dat ze boos is op haar ouders vanwege het medicijngebruik tijdens de zwangerschap maar vanwege het feit dat ze het 23 jaar voor haar verzwegen hadden.

Op een nacht zit Mlufu in de tuin. Hij draait er sigaretten om die te kunnen verkopen. Joni gaat bewust naar hem toe. Ze wil door hem geneukt worden, maar Mlufu geeft geen sjoege. Hij vertelt dat hij regelmatig andere meisjes zwanger maakt. Joni is eigenlijk jaloers op die meiden.

Seks is toch bizar in Zuid-Afrika. Als witte arts mag ze niet eens bij de bevalling van een zwarte assisteren. Na een nachtdienst thuisgekomen, ziet Joni dat er bij haar ingebroken is. Veel kan er niet gestolen zijn.

Ze zoekt naar Zanele maar die is door de inbrekers in elkaar geslagen. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht en daar wordt ook vastgesteld dat ze door vier man anaal verkracht is.

Misschien heeft ze ook wel Aids opgelopen, maar ze wordt bovendien door de artsen opgegeven. Shanla geeft Joni het rode armbandje mee dat Joni aan Zanele heeft gegeven. Joni doet het om bij Zanele maar het mag niet meer baten. Shanla wordt opgehaald door familieleden. Ze moet terug naar de townships. Joni wil het liefst stoppen met het werk in het ziekenhuis en opnieuw vluchten voor de situatie. Ze neemt pijnstillers in en rijdt naar het ziekenhuis en meteen weer terug.

In haar huis zit Mlufu. Hij heeft het rode armbandje en hij zal het verkopen. Het is namelijk geld waard. Joni hoopt dat hij haar wil troosten, maar hij laat haar duidelijk merken dat ze niets is. Klein voelt Joni zich toch al omdat ze voelt dat de God van Afrika haar kleineert. Cultuurverschillen Het gaat allemaal om cultuurverschillen, hier getekend in de versie van een blanke, jonge vrouw die nota bene als arts in een ziekenhuis werkt, maar door de zwarte bevolking niet wordt geaccepteerd.

Dat blijkt heel duidelijk in de scene met de zwarte vrouwen in de wasserette. Joni hoort daar niet te komen. Escapisme Na haar afstuderen vertrekt Joni naar Zuid-Afrika om te ontsnappen aan alle sleur en plichten van haar dagelijks leven in Nederland. Discriminatie en racisme In het boek wordt discriminatie beschreven. De apartheid speelt nog steeds in Zuid-Afrika.

Het motto verwijst o. Kijk maar goed, zei de God van Afrika. Je kunt je toch niet meer verschuilen. De titel komt letterlijk voor in het verhaal. Het waren vlinders, Met half dichtgeknepen ogen keek ik omhoog, naar Zanele die in het felle zonlicht op het gras stond.

Het was midden november, de lente had niet langer dan drie dagen geduurd. Er komen enkele korte flashbacks in het verhaal voor, maar de chronologische volgorde wordt daardoor niet verbroken.

De flashbacks gaan over de ruzie met haar relatie Wouter het geen kinderen kunnen krijgen en de ruzie met haar ouders over het verzwijgen van het medicijngebruik tijdens de zwangerschap. Gebruikt perspectief  Het perspectief berust bij Joni Jinsky, de ik-verteller in de o. Ze is arts in een Zuid-Afrikaans ziekenhuis op de eerste hulpafdeling.

Dat ziekenhuis ligt op ongeveer 1 uur rijden afstand van haar woonplaats. Ze is 26 jaar, want haar ouders hadden haar onvruchtbaarheid 23 jaar lang verzwegen en ze werkt al drie jaar in het ziekenhuis blz. Plaats  Het verhaal speelt in Zuid-Afrika, maar er wordt geen nadere plaats genoemd. De tijd  Het wordt niet duidelijk in welk jaar de roman speelt. Dat zou best wel eens met opzet gebeurd kunnen zijn. In een interview met De Volkskrant namelijk zegt de schrijfster over het begrip tijd in Zuid-Afrika: Het is een laid back culture.

Maar ik was vooral gefascineerd door de post-apartheid-samenleving. Als je daarin terechtkomt zonder ooit in apartheid te hebben geleefd, dan begrijp je heel veel niet. Wie een buitenstaander blanke is zal niet kunnen doordringen tot de andere kring. Dat maakt Kornmehl in haar kleine roman schrijnend duidelijk. Het wordt daarmee wel een boeiende roman om te lezen, ook voor jonge mensen. De amusementswaarde is een 8. De literaire waarde 2 punten.

Kornmehl heeft met deze roman bewezen een goed verhaal te kunnen opbouwen. Sneller en makkelijker reageren? Login of maak een profiel aan. Met kennis, actualiteit, tips en meningen. Op een inspirerende, eerlijke en toegankelijke manier. Inloggen Profiel maken Wachtwoord vergeten. Instellingen aanpassen Akkoord Door Scholieren. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy voor het laatst bijgewerkt op 25 mei Het lijkt er op dat je browser advertenties blokkeert.

We zouden het lief vinden als je de blokkade voor onze site uit zet. Boekverslagen 2 Dit boekverslag. Deze boekverslagen zijn gemaakt door de boekenredactie van Scholieren.

In deze superverslagen staat alles wat jij moet weten voor je boekbespreking of mondeling literatuur. De quiz kun je gebruiken om je kennis van het boek te testen. Met deze verslagen zit je dus Zeker Weten Goed! Feitelijke gegevens 2 e druk,   pagina's Uitgeverij: Verslag Door Kees van der Pol Toegevoegd op 1 januari Ik herinnerde me mijn vader op zijn werk.

Als zesjarige mocht ik voor het eerst mee, naar zíjn afdeling, zíjn kamer. Trots dat ik zijn kind was, liep ik naast hem door de gangen.